Retouren

Hieronder vindt u hoe wij retouren afhandelen. 

Retourneren

Iedere consument die een online aankoop doet heeft volgend de wet "Kopen op afstand" het recht om het bestelde product zonder opgaaf van reden in originele verpakking en staat terug te sturen.

Bij al onze webwinkels is dat natuurlijk niet anders.
Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 kalenderdagen.

Wij hebben ervoor gekozen de termijn naar 30 dagen te zetten. Deze gaat in op het moment van de bestelling (niet bij ontvangst)!

Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren. 

Ik wil een artikel terug sturen, wat nu? 

Meld een retour altijd van te voren aan

Dit kunt u doen door via ons contactformulier in te vullen (keuze Artikel Retour) en te versturen.
Wanneer u een pakket of artikel retour wil sturen hanteren onze webwinkels de volgende richtlijnen: 

Retourtermijn en voorwaarden
De afnemer heeft gedurende 30 kalenderdagen na ontvangst van de order het recht de overeenkomst te ontbinden zonder opgave van redenen. De afnemer dient de ontbinding via ons contactformulier (keuze Artikel Retour) kenbaat te maken. Het is ook mogelijk dit via uw ingelogde account het retour aan te melden. 

In geval van ontbinding dient het artikel onmiddellijk en verantwoord (dat wil zeggen: met zo min mogelijk risico op beschadiging) en volgens onze instructies aan ons te worden geretourneerd. Na het verstrijken van voornoemde termijn is het niet meer mogelijk om de overeenkomst zonder opgave van reden te ontbinden en wordt de afnemer geacht de producten en/of diensten te hebben geaccepteerd. De volgende aanvullende voorwaarden zijn van toepassing om gebruik te kunnen maken van het recht van retour: 

Het product moet in nieuwstaat, d.w.z. onbeschadigd, compleet en in de originele verpakking retour gestuurd worden.
Het recht van retour is niet van toepassing op aangebroken cosmetische producten.
De originele factuur dient te worden meegestuurd.

Uitsluiting retouren

Je begrijpt vast dat je de volgende artikelen niet kunt terugsturen:

  1. Softwarepakketten, inktcartridges en tovercassettes waarvan de verzegeling is verbroken of de verpakking is geopend.
  2. Verbruiksartikelen als bv. parfum, make-up, etc waarvan de verpakking is geopend.
  3. Artikelen als oordopjes, in-ear-hedsets, stijl- en krultangen, tandenborstels en massage-,scheer-, of epileer apparaten waarvan de verpakking is geopend. Deze kun je om hygiënische reden niet meer ruilen.
  4. Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen.        

Voor onze complete beleid, zie ook  Algemene voorwaarden


Kosten retourzending
De kosten van terugzending van een product zijn voor rekening van de afnemer. Bij retourzendingen door de afnemer aan het adres van onze webwinkels berust het risico van beschadiging en/of vermissing van producten tot het moment van aflevering bij de afnemer. Derhalve wordt u geadviseerd het retourpakket aangetekend te versturen. Retourzendingen die niet voldoende zijn gefrankeerd worden ten alle tijden geweigerd. 

Bevestiging retourontvangst
Na binnenkomst van de retourzending ontvangt u binnen 5 werkdagen een bevestiging onze desbetreffende webwinkel het pakket heeft ontvangen. 

Inspectie van retourontvangst
Na binnenkomst van de retourzending wordt het bestelde product geinspecteerd. Is deze incompleet, gebruikt, beschadigd of niet meer als 'nieuw' opnieuw te verkopen, dan behouden onze webwinkels het recht het pakket franco naar u te retourneren of u een schikkingsvoorstel te doen over de hoogte van het bedrag dat wij aan u kunnen terugbetalen. Al onze webwinkels behouden het recht het pakket te weigeren en franco naar u te retourneren. 

Terugstorttermijnen na een retourzending of annulering
Het bedrag zal binnen 14 dagen na aanmelding van de retour worden teruggestort op dezelfde rekening als waarvan de order betaald is. 
We kunnen u daarvoor wel verzoeken een bewijs te overhandigen van verzending.


Voor al onze webshops gelden het volgende retouradres:

Aquatics & Investment
Afdeling Retouren
Simon van Collumstraat 128
1325 PR Almere